100%-os gyümölcslevek
Ingyenes kiszállítás
15 ezer forint felett
Mannavita Goji bogyó rendelés

A goji bogyó tradicionális népi eledel

A goji bogyókat több ezer éve tápanyagtartalmuk miatt nagyra becsülik Kína, Tibet és Mongólia valamennyi vidékén. A kínai és a tibeti gyógyítók évszázadok óta használják, napjainkban pedig ez az édes, piros gyümölcs, a goji bogyó, az egyik legkeresettebb ázsiai gyümölcs. Goji bogyó

A gojiról szóló régi történetek egy távoli kis faluról mesélnek, melynek lakói sosem voltak betegek. A falu kútjának vizéről azt tartották, hogy a közeli fa ágairól odahulló goji bogyókból nyeri magas tápanyagtartalmát – Ha igazak  alegendák ha nem, egy biztos Ázsiában a gojira köztudottan úgy tekintenek mint a „hosszú élet titkára”!

Amennyiben csak a goji bogyó érdekli, olvasson róla többet, Magyarország vezető goji bogyó oldalán: Gojibogyó.hu » http://www.gojibogyo.hu/

A világon sehol másutt nem tartják olyan nagy becsben a goji bogyót, mint a kínai Ningxia tartományban: a Sárga-folyó mentén, a Yinchuan-síkság, a Helan-hegy és a Maowusu sivatag között, Kína észak-nyugati részén. Ningxia területén a talaj bővelkedik ásványi anyagokban, valamint a Sárga-folyó által szállított, tápanyagokban gazdag iszapból származik,  és szokatlanul lúgos . A régió a goji bogyót termesztők körében csupán ’Goji-öv’ néven ismert. A hőmérséklet 48 és -9 fok között váltakozik, ami nagyon cudarul hangzik, de a goji számára ez maga a mennyország. Az extrém időjárási körülmények a legjobbat hozzák ki a bogyókból!

A goji bogyó egy nagy bokron terem, melynek magassága eléri a 2-3 métert. A fő szár és az ágak metszésével a bokrot alacsonyabban lehet tartani, dúsabb lesz és több virágot, több gyümölcsöt hoz. Kora nyáron a bokron sok kis trombita alakú virág jelenik meg, melyeket a méhek poroznak be. Nyár végére ezekből a virágokból lesznek az élénkpiros bogyók. A növény újra virágzásnak indul és újra gyümölcsöket hoz egészen az első komolyabb fagyokig. A goji növény először a második évben hoz virágot, maximális gyümölcshozama a 4. vagy 5. évben jellemző. Goji bogyó

Az ásványi anyagokban bővelkedő talajban nőtt bogyókat a hagyományos gyógyászatban veseproblémák kezelésére, vértisztításhoz, a magas koleszterinszint csökkentésére és az immunrendszer és a bőr állapotának javítására használták.

Régen a kínaiak a goji bogyókból teát, levest, ragut és bort is főztek, a szárított bogyókat pedig úgy rágcsálták, mint a mazsolát. Ezek a finom gyümölcsök még mindig szerepelnek a világ leghosszabb életű embereinek étrendjében, köztük a himalájai hunzáknál is, akik általában 100 évnél tovább élnek. Számos gyógynövény recepthez is használták őket, hogy krónikus betegségek esetén stabilizálják az egészségi állapotot.

Az érett goji bogyó hosszúkás, telt és finom. Szüretelése már a kezdetektől fogva kézzel történik, mivel nagy óvatosságot kíván meg, hogy a bogyók a szedés közben ne törjenek szét, sérüljenek. A goji-szüretnek nagy hagyományai és jellegzetes lépései vannak. A szüretelők leszedik a bogyókat a bokorról és kosarakba rakják őket. Amikor egy kosár megtelt, lemérik és folytatják a szedést. A szüretelők a nap végén a leszedett mennyiség után kapják meg fizetésüket. Egy jó szüretelő akár 40 kg goji bogyót is leszed egy nap.

Szedés után a goji bogyókat lemérik és egy szárító rácsra vagy a betonra fektetik. Ningxia tartományban nagyjából 10.000 hektáron termelnek goji bogyót. A számok kedvéért:  egy hektár 10.000 négyztméter, azaz 2,41 hold. Tehát több mint 24.000 holdon terem a goji Ningxia tartományban.

Az elmúlt évek alatt az Ázsiában amúgy is nagy becsben tartott goji elindult világhódító útjára, és egészséges élelmiszerként egyre népszerűbbé vált világszerte. A goji fogyasztói közé olyan hírességek tartoznak, mint Oprah Winfrey, Madonna, Victoria Beckham, Elizabeth Hurley, Mischa Barton. Híres sportolók és szupermodellek is rendszeresen vásárolják és fogyasztják a gojit és kivonatait.

Ide érdemes továbblépni az oldalon:

Goji bogyó berry

GOJI GYÜMÖLCSVELŐ ár:
Goji bogyó (brix: 13-20)
100%-os » 500ml
= 5 721 ft / üveg
Megnézem a többi termék árát »

Jogi nyilatkozat (Prominent Disclaimer): Az oldalon megtalálható információk, oktatási célt szolgálnak. Kérjük ne kizárólag ezen az oldalon feltüntetett információkra támaszkodjon és a termék használata és fogyasztása előtt mindíg olvassa el a címkén feltüntetett figyelmeztetéseket, adagolási javaslatokat. Kérem vegye figyelembe, hogy az oldalon taglalt termékek, nem helyettesitík a vegyes étrendet és a változatos életmódot. Bármely készítményre való allergia esetén, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Nyilatkozunk arról, hogy a termékeken feltüntetett alkalmazásra és fogyasztásra vonatkozó információk, megegyeznek az ezen a weboldalon feltüntetett információkkal. Kérjük vegye figyelembe, hogy az oldalon megtalálható információk, az egészségügyi hatóságok által nem ellenőrzöttek. Kérjük vegye figyelembe, hogy az aktuális hatályban lévő magyarországi és közösségi törvények alapján, az étrend-kiegészítők és élelmiszerek nem rendelkeznek semmilyen gyógyhatással, így nem alkalmasak betegségek kezelésére, vagy megelőzésére. A weboldaon feltüntetett információk, reklám és hivatkozási céllal kerültek feltüntetésre és nem helyettesítik egy orvos, egy gyógyszerész vagy egy engedéllyel rendelkező természetgyógyász tanácsát. Ne használja az oldalon lévő információkat öndiagnózisra.

BioFitness.hu © Minden jog fenntartva