100%-os gyümölcslevek
Ingyenes kiszállítás
15 ezer forint felett
Mannavita Goji bogyó rendelés

A goji bogyó tökéletes választás sportolóknak

Goji bogyó

Mivel a goji magas fehérjetartalommal rendelkezik, elősegíti az izomnövekedést és az izomzat megtartását akkor is, ha az étrend egyébként kevés fehérjét tartalmaz. A gojiban 18 féle aminosav található. A legtöbben kevés fehérjét fogyasztanak, pedig a fehérje  nemcsak a sportolók számára nélkülözhetetlen, de a betegségek megelőzésében is fontos szerepet játszik...

A goji bogyóban a nagy mennyiségű fehérje mellett, az L-glutamin aminosav is bőségesen található. A glutamin alkotja az izmok aminosav állományának 61%-át, valamint a fő tápanyaga a bél -és fehérvérsejteknek. A glutamin az izmok, az immun- és az emésztőrendszer megfelelő működéséhez elengedhetetlen.

A fokozott fizikai igénybevétel során – ilyen az intenzív sportolás –az izmok glutamin szintje megcsappan, ezért pótolni kell. Amennyiben ezt nem tesszük meg, megkezdődik az izomszövet lebomlása és romlik az állóképesség is.

Amennyiben csak a goji bogyó érdekli, olvasson róla többet, Magyarország vezető goji bogyó oldalán: Gojibogyó.hu » http://www.gojibogyo.hu/

Teljesítmény fokozás gojival

A goji bogyó ismert a sportteljesítményt fokozó hatásáról is: a maximumra növeli az oxigénfelvételt, az állóképességet, ezzel szemben pedig csökkentik a fáradtságot és növelik a kitartást. Közismerten növelik az emberi növekedési hormon (HGH) termelődését, mellyel növelhető az izomtömeget, ugyanakkor redukálhatü a testzsír. Goji bogyó

A goji a sportolók mentális és agyi funkcióit is javítja azáltal, hogy a farkasbogyó rendszeres fogyasztásával elősegíthető a jobb alvás, valamint a memória javítása. Utóbbi esetében megemlítendő, hogy a goji berry fogyasztásával kienegysúlyozottabbak lehetünk, stressztől mentesen élhetünk,

A goji bogyó javítja a vérkeringést és az oxigén felhasználást, így több energiához juttatja az izmokat és az agysejteket stressz esetén. Akárcsak más bogyós gyümölcsök, mint a fekete áfonya és az acai bogyó, a goji szintén tele van antioxidánsokkal, melyek javítják a májfunkciót és csökkentik a stressz okozta DNS-károsodás helyreállításának az idejét is. Az antioxidánsok csökkentik a bazális kortizol szintet, amitől sokkal nyugodtabbnak érezzük magunkat, amikor nem vagyunk stresszes környezetben. A sportvilág pedig éppen elég stresszhelyzetet képes szülni!

A sportolók antioxdiáns védelme

Goji bogyó

Az állóképességet növelő gyakorlatok a pihenési fázishoz képest 10-20-szorosára fokozzák az oxigénfelhasználást. Mindez generálja a szabadgyököket, amelyek fokozottan kárt okozhatnak az izmokban és a szövetekben. A sportolóknak védekeznie kell a megnövekedett szabadgyök-veszély ellen!

A gojihoz hasonló magas antioxidáns tartalmú ételekkel növelhetjük a védekezőképességet a szabadgyökök ellen. A goji bogyók tartalmazzák a legtöbb antioxidánst – pl.: C-vitamin és béta-karotin – valamennyi élelmiszer közül, tehát ez az egyik legtökéletesebb gyümölcs, amit egy sportoló az étrendjéhez választhat!

Ide érdemes továbblépni az oldalon:

Goji bogyó berry

GOJI GYÜMÖLCSVELŐ ár:
Goji bogyó (brix: 13-20)
100%-os » 500ml
= 5 721 ft / üveg
Megnézem a többi termék árát »

Jogi nyilatkozat (Prominent Disclaimer): Az oldalon megtalálható információk, oktatási célt szolgálnak. Kérjük ne kizárólag ezen az oldalon feltüntetett információkra támaszkodjon és a termék használata és fogyasztása előtt mindíg olvassa el a címkén feltüntetett figyelmeztetéseket, adagolási javaslatokat. Kérem vegye figyelembe, hogy az oldalon taglalt termékek, nem helyettesitík a vegyes étrendet és a változatos életmódot. Bármely készítményre való allergia esetén, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Nyilatkozunk arról, hogy a termékeken feltüntetett alkalmazásra és fogyasztásra vonatkozó információk, megegyeznek az ezen a weboldalon feltüntetett információkkal. Kérjük vegye figyelembe, hogy az oldalon megtalálható információk, az egészségügyi hatóságok által nem ellenőrzöttek. Kérjük vegye figyelembe, hogy az aktuális hatályban lévő magyarországi és közösségi törvények alapján, az étrend-kiegészítők és élelmiszerek nem rendelkeznek semmilyen gyógyhatással, így nem alkalmasak betegségek kezelésére, vagy megelőzésére. A weboldaon feltüntetett információk, reklám és hivatkozási céllal kerültek feltüntetésre és nem helyettesítik egy orvos, egy gyógyszerész vagy egy engedéllyel rendelkező természetgyógyász tanácsát. Ne használja az oldalon lévő információkat öndiagnózisra.

BioFitness.hu © Minden jog fenntartva